Nardoo House

This first floor addition was achievable through floor space creativity by designing a shared bathroom/ensuite between the two bedrooms. This then enabled a void to be created above the centrally located kitchen and living areas to provide uninterrupted access of the natural northern light from the second storey highlight windows and filter down. Windows which were set back from the northern boundary to avoid shadows from the neighbouring property and encapsulate the views to the west and north that looked towards the escarpment. The connective relationship between the two levels was achieved through the location of the first storey lounge area which was positioned opposite the void. This not only capitalised on cross ventilation through the large doors which access the long balcony to the east but also provides views of the ocean from the balcony and views of the escarpment through the aforementioned highlight windows.

 

Builder

Owner & Stancourt Construction

Photographer

Tim Shaw